Što očekuje korisnike u prvoj fazi projekta?

Nova zaposlenja, nabava materijala i razvoj proizvoda u svrhu patentiranja novih proizvoda.

Događanja kod korisnika u prvoj fazi projekta

Korisnik je prema planu izvedbe programa, zaposlio tri nova radnika, od kojih su dva novozaposlena visoke stručne spreme i rade u području razvoja novih proizvoda, sa kemijskog i konstruktorskog aspekta, provode istraživanja kemijskih sastava prahova i utjecaja pojedinih elemenata, te utjecaj raznih postupaka njihova konsolidiranja na svojstva proizvoda. Također proučavaju utjecaje kompaktiranja praha na gotovi proizvod, te ispituju postojeće geometrije komercijalnih proizvoda i istražuju moguće izmjene. Treći novozaposleni je srednje stručne spreme i obavlja tehničke poslove.

Prva nabava koja se provela u prostorijama Alfa Tima je nabava računalne opreme, koja je bila nužno potrebna zbog pomanjkanja iste, a uslijed povećanja broja radnika.

Kao druga nabava, provela se nabava za Analizu patentabilnosti i formiranje PCT prijave, naime tijekom projekta cilj je razviti nove proizvode s namjerom da se napravi patentiranje proizvoda, ako će biti moguće. U razvoju novih proizvoda dolazi do otkrivanja novih sastava smjesa, te različitih postupaka kompaktiranja i konsolidiranja što bi se moglo zaštiti kao intelektualno vlasništvo.

Trenutno je u tijeku priprema dokumentacije za najskuplju nabavu koja će se provesti ovim projektom, a to je nabava sinter HIP peći koja predstavlja osnovu za uspješno izvršavanje projekta. Nabavom ove peći omogućit će se brže i kvalitetnije sinteriranje, proba a naposljetku i gotovih proizvoda.

Također u tijeku je i priprema dokumentacije za nabave različitih prahova, koji će se koristiti u pripremi probnog materijala.